Affisch för Direkt från Met: Dead Man Walking

Direkt från Met: Dead Man Walking


3 tim. 14 min. 

Jake Heggies mäktiga verk får sin efterlängtade Met-premiär i en ny produktion av Ivo van Hove. Joyce DiDonato är stjärnan i Dead Man Walking som livesänds direkt från Metropolitan den 21 oktober.
Dead Man Walking bygger på syster Helen Prejeans memoarer, som handlar om hennes kamp för en dömd mördares själ. Det dramatiska ämnet passar perfekt till Heggies gripande musik och ett libretto av Tony- och Emmy-pristagaren Terrence McNally. Historien blev kanske mest känd som film 1995 med Sean Penn och Susan Sarandon i huvudrollerna. Sedan operans premiär år 2000 har den blivit den mest spelade samtida operan i världen.

Metropolitans dirigent Yannick Nézet-Séguin intar podiet med Grammy-belönade mezzosopranen Joyce DiDonato i huvudrollen som syster Helen. I rollistan finns också Ryan McKinny som den dödsdömde fången Joseph De Rocher, sopranen Latonia Moore som syster Rose och mezzosopranen Susan Graham som De Rochers mor. Kul att veta är att Susan Graham gjorde rollen som syster Helen vid operans ur-premiär för 23 år sedan.

PRODUKTION:

Ivo van Hove

DIRIGENT:

Yannick Nézet-Séguin

LIBRETTO:

Terrence McNally

SCENOGRAFI OCH LJUSDESIGN:

Jan Versweyveld

KOSTYM:

An D’Huys

PROJEKTIONSDESIGN:

Christopher Ash

LJUDDESIGN:

Tom Gibbons

I ROLLERNA:

Latonia Moore (Syster Rose), Joyce DiDonato (Syster Helen Prejean), Susan Graham (Mrs. Patrick De Rocher), Ryan McKinny (Joseph De Rocher)

Språk: Engelska - Svenska
Datum: 2023-10-21

Kontakta oss

Hitta till oss

Lidköpings Folkets Hus, Stenportsgatan 17

Röda Kvarn, Torggatan 8

0510-210 23

info@folketshus-lidkoping.se