Affisch för Folksagor

Folksagor


1 tim. 30 min. 

BÄSTA TORSDAGSKVÄLLEN MED HUMORDROTTNINGARNA DILAN OCH MOA. De äldre svenska folksagorna om skogsrån, oknytt, bäckahästar, tomtar och troll har fallit i glömska. Som en gärning för folket har därför Dilan och Moa tagit på sig att skapa nya folksagor, rättesnören och budskap för människor att förhålla sig till. Med publikens hjälp skapar Dilan och Moa varje kväll en ny svindlande, komisk berättelse – en ny folksaga just för Lidköping!

I Folksagor får vi i publiken svara på vad vi tycker att Lidköping har för problem som makthavarna inte lyckas lösa och kanske inte ens talar om. Det kan röra sig om hur stora eller små saker som helst; varför slutar aldrig den där ökända korsningen vara livsfarlig? Vad ska hända med det jättevackra ödehuset som ingen verkar äga? Vem är det som skjuter katter med luftgevär eller varför försöker nån alltid bränna ner den lokala frisersalongen?

Lidköpings specifika problem blir utgångspunkten för föreställningen och sedan kan vad som helst hända. Blir det en sedelärande berättelse, inspiration till förändring eller bara ett svindlande komiskt äventyr? Kanske allt samtidigt? Det enda som är säkert är att vi snart har en helt unik folksaga om Lidköping.

Dilan Apak och Moa Lundqvist imponerar stort. Det tycker DN:s Niklas Wahllöf och passar på att dubba dem till Sveriges nya humordrottningar. Niklas Wahllöf, DN, september 2022

OM DILAN APAK OCH MOA LUNDQVIST:
Dilan Apak och Moa Lundqvist är skådespelare, komiker och manusförfattare baserade i Malmö. De började arbeta tillsammans år 2014 på P3:s satirprogram Tankesmedjan. De har arbetat tillsammans med projekt i olika former: scenföreställningar (Den inre häxprocessen, Det nya tråkiga m.m.), radioprogram (Humorhimlen med Dilan och Moa, Helt Sant! m.m.), TV (SODOM – Sagan om Dilan och Moa, DIPS, Maxat, På Spåret, Toppen m.m), podcasts (Dilan och Moa, Lilla drevet, Söndagsakuten, m.m.).

Dilan och Moa har arbetat med improvisationsteater också och har tidigare varit verksamma i gruppen Svensk Damimpro (tillsammans med Tora Larsson och Elvira Lander) och leder numera en ny ensemble baserad i Malmö med residens på Inkonst. Duon har alltid arbetat självständigt och har skrivit och/eller regisserat sina egna föreställningar. Hösten 2022 genomförde de sitt första improviserade långformsprojekt på Strindbergs Intima Teater i Stockholm, en improviserad föreställning utifrån Strindbergs Ett Drömspel.

Datum: 2024-04-11

Kontakta oss

Hitta till oss

Lidköpings Folkets Hus, Stenportsgatan 17

Röda Kvarn, Torggatan 8

0510-210 23

info@folketshus-lidkoping.se