Affisch för Mariam The Believer på Röda Kvarn

Mariam The Believer på Röda Kvarn


Mariam Wallentin är en artist med stort hjärta som komponerar musik med alla sinnen och som behandlar både personliga och allmänmänskliga känslor. Hon är som en Alice Coltrane för vår tid. Själslighet möter musik som får oss att känna och tänka.
Med musikaliska rötter dels i improviserad avant-garde, dels i pop och soul har hon under sin karriär korsat flera olika musikaliska territorium.
Mariam är en del av trummduon ”Wildbirds & Peacedrums” och en av de kreativa krafterna bakom ”The big band jazz explosion Fire! Orchestra. Hon har tidigare arbetet med band som Deerhof and Konono no. 1, turnerat och arbetat med olika körer, stråk-ensembler och symfoniorkestrar, spelat med St. Vincet och Lykke Li, sjungit för Björk och gästat album av Leonard Cohen och Refused. 2022 samarbetade hon med Damien Rice och Feist i verket ”The Wishing well”. Hon är också medlem i ett noise-punkbandet The Skull Defekts och har ett nytt jazzband på gång. Utöver detta har hon vunnit priser som Swedish Manifesto price, Jazz cat award och fått flertalet grammisnomineringar.
Med sitt kompromisslösa förhållningssätt till musiken skapade Wallentin ”Mariam The Beliver” för att kunna fokusera sitt uttryck in i ett mer poporienterat projekt. Mariam Wallentin är en artist och konstnär som vågar och berör.
Mariam Wallentin - sång
Josefin Runsteen - viola
Leo Svensson - cello
Johan Graden - piano
Alex Zethsson - syntar
Andreas Werliin - percussion
Arrangeras av Lidköpings kommun.

Datum: 2023-10-19

Kontakta oss

Hitta till oss

Lidköpings Folkets Hus, Stenportsgatan 17

Röda Kvarn, Torggatan 8

0510-210 23

info@folketshus-lidkoping.se