Affisch för Sällskapsresan - musikalen

Sällskapsresan - musikalen


1980 hade filmen Sällskapsresan premiär, med Lasse Åberg i huvudrollen som den tafatte Stig-Helmer. Filmen är sen dess den mest sedda svenska filmen någonsin. 35 år senare hade musikalversionen av filmen premiär på Nöjesteatern i Malmö - och nu spelas den här i Lidköping!

Ni som sett filmen vet vad ni får; Stig-Helmers ”jag är inte rädd, jag kan flyga”, Oles norska positivitet och teknikfrälsning, de fyra P:na från Majsan och Sivan, Angeruds skumma affärer, Pepes Bodega, Lasses morgongymnastik och icke att förglömma Berra och Robbans…något förfriskade humor.
För er som inte sett filmen kommer här en beskrivning av handligen:
Stig-Helmer Olsson jobbar som brödrostkontrollant. Han är blyg, osäker, tafatt - men också omedvetet charmig, rolig och snäll. På vägen hem en trist vinterkväll springer han på den sprudlande Majsan som precis har bokat en resa till Gran Canaria. Stig-Helmer känner sig spontan och bokar samma resa! Till sin förskräckelse upptäcker han att resan går med flyg. På en klinik för behandling av flygrädsla får han med sig psykologiska verktyg och uppgiften att ta med sig en ”julklapp” till klinik-läkarens ”släkting”. Denna ”julklapp” innehåller pengar gömda i välkända svenska livsmedels-förpackningar. Pengar som ska till en olaglig fastighetsinvestering.
På flygplatsen blir han bekant med den glade norrmannen Ole Bramserud, paret Storch, alkoholisterna Berra och Robban och givetvis Majsan och hennes syster Sivan. Framme i Nueva Estocolmo följer den ena dråpligheten efter den andra då ”julklappen” försvunnit i bagagehanteringen och Stig-Helmer med hjälp av Ole försöker ordna fram en ny ”julklapp” med svenska delikatesser, varpå pengarna aldrig når fram.
Musikal i Lisch utlovar en fantastiskt rolig föreställning med svängig musik, rappa repliker, glada skratt och en härlig semesterkänsla får 80-talet!

Datum: 2024-01-05

Kontakta oss

Hitta till oss

Lidköpings Folkets Hus, Stenportsgatan 17

Röda Kvarn, Torggatan 8

0510-210 23

info@folketshus-lidkoping.se