Affisch för Skärvor, Sara och Stefan

Skärvor, Sara och Stefan

Dokumentär
1 tim. 16 min. 

De lärde känna varandra 2010. Sara Broos skulle snart långfilmsdebutera med För dig naken, en kärlekshistoria med Lars Lerin. Stefan Jarl skulle hjälpa till på vägen, som dramaturg och mentor.
Filmen fick premiär 2012 och kammade hem Dragon Award för bästa dokumentär och senare även bästa Nordiska dokumentär i Norge. Sedan dess har både Sara och Stefan fortsatt producera dokumentärer, var och en på sitt håll, var och en på sitt säregna sätt. Och de har fortsatt vara viktiga vänner för varandra.
Denna vårsöndag ser vi Saras nya film Skärvor, även den en film som Stefan engagerat sig i som mentor, dramaturg och klippare. Skärvor är en personlig resa i tid och rum, genom ljus och mörker, på tåg och i drömmar. Om längtan efter mening i en splittrad värld. Enskilda livsöden vävs samman med myter och historiska händelser i ett associativt flöde mellan parallella verkligheter, mardröm och idyll.
Efter filmen möter vi Sara och Stefan i ett samtal - om filmen, om filmskapandet, men kanske ännu mer om ljus och mörker, liv och död.
Läs mer om Skärvor

Regissör: Sara Broos
Datum: 2024-04-28
IMDb

Kontakta oss

Hitta till oss

Lidköpings Folkets Hus, Stenportsgatan 17

Röda Kvarn, Torggatan 8

0510-210 23

info@folketshus-lidkoping.se