Affisch för Slowgold

Slowgold


Support: Songs of Boda
Denna höst ger sig äntligen Slowgold ut på turné med tolv stopp i Sverige. Slowgold är Amanda Wernes musikaliska alias. Hon skapar tidlösa, poetiska historier som bärs fram med hjälp av såväl distade gitarrer som drömska sångutsvävningar. I april 2022 släpptes Slowgolds sjunde skiva Kärlek, där ett enklare, intimt och mer direkt språk fått ta plats. Det ödesmättade, oron och ilskan har fått stå tillbaka för klarhet och en lättnad över att ha kommit igenom stormen. Kärlek är precis som albumet Aska inspelat tillsammans med Mattias Glavå, men mixat av Thomas Andrén (Studio Oodion) och Amanda själv. Musiken har kallats drömrock och rötterna står att finna genom hela rockhistorien. På Aska, hörs ekon från Cocteau Twins, Nick Drake, Yo La Tengo, The Cure och Stina Nordenstam.
Live är Slowgold Amanda Werne (sång/gitarr), Johannes Mattsson (bas), Erik Berntsson (trummor) och Viktor Hanson (synth/keyboard).
Kvällen startar med Songs of Boda. Songs of Boda är singer-songwritern Daniel Skoglunds musikaliska utpost och namnet härstammar från uppväxten i Borås som på villovägar blev ett smeknamn. Det var någonstans där på skolans talangscen som uppmärksamheten för hans låtar och musicerande startade. 2015 släppte han sitt första album ”Loophole” och sen dess har hjulen snurrat ytterligare med kritikerrosade albumet ”IAGO” och spelningar i Sverige och utomlands. Oavsett vilken riktning och tillfälle som Songs of Boda gör musik för så står låten i centrum och han vilar med åtminstone ett ben stadigt i den amerikanska folktraditionen och har jämförts med både The Band, War on Drugs och Eric Clapton.
Arrangeras av Lidköpings kommun.

Datum: 2022-10-21

Kontakta oss

Hitta till oss

Lidköpings Folkets Hus, Stenportsgatan 17

Röda Kvarn, Torggatan 8

0510-210 23

info@folketshus-lidkoping.se